Show me the money!!

Hello hello!

Köyhä blogiotsikko juontaa juurensa tietenkin Jerry Maguire -elokuvan legendaariseen kohtaukseen, jossa Cuba Gooding Jr. yllyttää agenttinsa Tom Cruisen hysteeriseen huutokonserttiin. Tämä mielikuva verkkokalvoillani vaihdoin eilen koko tämänhetkisen maallisen omaisuuteni vieraaseen valuuttaan. Jopa tiskin takana palvelleen virkailijan pokka oli pettää: että miten paljon dollareita..? Show me the money todellakin, sillä nyt sitä on, tuhansittain amerikanrahhoo, sekä uusina että vanhoina seteleinä. Kyllä kuulkaa kannatti kituuttaa koko kevät, täältä tullaan shoppailuparatiisi!

Kuka oikeasti kuvaa RAHANSA?


Helatorstai on kulunut rattoisasti hermonromahduksen parissa. Ennen matkaa ei kai saisi valittaa, mutta harva asia saa minut yhtä pahasti pois tolaltaan kuin matkalaukkujen pakkaaminen. Oman laukun. Kahden lapsen laukun. Siihen päälle miehen pakkaamiseen sekaantuminen. Koko päivän kestäneen hampaidenkiristelyn ja ovien paiskomisen tuloksena oma laukkuni on puolillaan (kyllä, siellä on kaikki, mitä otan mukaan), miehen laukku tyhjä (oma ongelmansa) ja lasten laukku tungettuna kätevästi isomman laukun sisään, jolloin paluumatkalle jää yksi tyhjä pakaasi ostoksille. Lisäksi osa omista ja lasten vaatteista on kunnoltaan rääsyosastoa, joka heivataan paluumatkalla yli laidan. Tuskasta syntyi jälleen timanttia!

Huomenna ei onneksi tarvitse kuin suoriutua viimeisestä työpäivästä, korkata lomaskumppa ja painua ajoissa maate. Ensimmäinen lento Hki-Lontoo lähtee aamukahdeksalta, joten luvassa on aikainen herätys. Lasten kanssa on analysoitu tarkkaan, miltä reilun 16 tunnin matkustaminen konkreettisesti tuntuu.

Se on vähän niin kuin kaksi päiväkoti/koulupäivää putkeen.
Eiiiiiiii!!
No siinä ajassa ehtii myös katsoa noin 9 lastenleffaa.
Jeeeeee!!

Edellisen jenkkimatkan aikaan kuopus oli kukkeassa kolmen vuoden uhmaiässä ja veti mm. näyttävät kilarit Heathrown turvatarkastuksessa heittäytymällä kirkuen poikittain metallinpaljastimen eteen... Usko on vakaa, että nuorison järkikapasiteetti on venynyt viime kerrasta. Lennoista aiotaan selvitä iPadin, pelikoneen ja yllätyspussien voimin.

Tässä mr. miniräyhä ja isobroidi edellisen Texas-reissun alkumetreillä. Ovat ne tästä kasvaneet, mamin vauvat.


No mitä sitten Texasissa? Sitä on viime viikot fiilistelty urakalla! Spontaanin tekemisen lisäksi must see/do -kohteet ovat ainakin seuraavat:

Grapevine Mills Outlet Mall

Tästä olen nähnyt jo moneen kertaan unta. Kiihkeää, yksityiskohtaista unta. Kaikki lempijenkkikauppani saman katon alla outlet-hinnoin. Luvassa on paitsi ostospsykoosia ja Visan ylikuumenemista myös perhekriisiä, kun allekirjoittanut ei lähtökohtaisesti lomalla muuta haluaisi tehdä kuin hengata mällissä. Mielellään yksin. Minimi kuuden tunnin pätkissä. Muistan tarkkaan, miltä ko. ostostaivaassa jopa tuoksuu. Kyseinen laitoshan sijaitsee aivan Härskin naapurissa. Tämä on kohtalo.


Six Flags Over Texas

Kaikkien huvipuistojen äiti, Six Flags -ketjuun kuuluva massiivinen laitos, jossa vierailimme myös edellisellä reissulla. Tuolloin polvenkorkuiset minimiehet pääsivät vain murto-osaan laitteista. Nyt tilanne on toinen: kumpikin on venähtänyt pituutta ja menettänyt viimeisetkin pelkonsa. Mutsia pelottaa senkin edestä. Ikimuistoisin hetkeni vuoden 2011 reissulla oli yksi Six Flagsin kuuluisimmista vuoristoradoista, johon Härski-vaari yllytti minut ja miehen vastoin tahtoamme. En ole pahimpanakaan juhlien jälkeisenä aamuna voinut niin pahoin. Tämä vuoden taktiikkani on ostaa rannekkeet ainoastaan vaarille ja pojille ha ha ha...

Tässä testataan vauvojen laitetta. Tänä vuonna ei toivoakaan.


Six Flags Hurricane Harbor

Toisin kuin huvipuisto, tämä on rautaa! Samassa kompleksissa (Arlingtonin kaupunki, noin puolen tunnin ajomatka Grapevinesta) sijaitsee toinen koko perheen huvituslaitos, jossa käyskennellään yrjövuoristoradan sijaan lempielementissäni vedessä. Tähänkin pätee kolmen vuoden tauko: pojat ovat vanhempia ja pääsevät jo useampaan vesimäkeen. Nuorempi ei tosin edelleenkään osaa uida, vanhempikin auttavasti, joten skarppina pitää olla. Itse vanhan liiton uimamaisterina pääsen näyttämään kuivalla maalla kasvaneille texaspoloisille, miten vesiliukumäestä tullaan tyylillä alas, muahhahhaa.

UV-suojattu uima-asu on näissä helteissä muksuille must.


Southfork Ranch

Jokaisen Dallas-sarjan fanin pyhiinvaelluskohde. Olen viimeksi käynyt täällä yli kymmenen vuotta sitten, joten on korkea aika päivittää tilanne. Täällä vaivut täysmittaiseen Dallas-nostalgiaan 80-luvun hittisarjan kulisseissa käyskennellessä. Sain aikanaan pyhät raivarit, jos kukaan ylipäätään hengitti Dallasin esitysaikana. Myös 2000-luvun digiajan lasten on hyvä oppia tässä vaiheessa, mistä hyvä tv-viihde oli ennen tehty. Ranchilla on päätalon ohessa paljon muutakin nähtävää, ja paikan päällä voi jopa järjestää hääjuhlan. Las Vegas is so last season!


Näiden neljän ison kohteen ohella suunnitelmissa on mm. ihmetellä pilvenpiirtäjiä Dallasin keskustassa, vierailla meksikolaisten ylläpitämillä massiivisilla viikonloppumarkkinoilla, testata useita ravintoloita (lasten vihdoin jaksaessa istua illallisen verran paikoillaan), menettää kuuloaisti jossain hemmetin autotapahtumassa, johon kaikki paitsi minä haluavat lähteä, ihmetellä amerikkalaisen ruokakaupan jättivalikoimia ja poimia seasta herkut päivittäisille ruokafiestasessioille, pulahtaa Dallasin alueen ainoaan järveen, jos helteet eivät ole ehtineet saastuttaa vettä sekä käydä ihan parissa Messukeskuksen kokoisessa kenkäkaupassa...

Oma lukunsa on tietysti New York. Haluan uppoutua kaupunkiin lähtökohtaisesti fiiliksen mukaan, mutta muutama aktiviteetti meillä on etukäteen varattuina: helikopterilento kaupungin yllä (iso kiitos vielä tästä Härskille!!), liput Mamma Mia -musikaaliin (kuolen onnesta) sekä New York City Pass, jota kaikki suosittelivat kaupungissa ensimmäistä kertaa vierailevalle. Tällä siis pääsee oletettavasti jonojen ohi kaupungin tärkeimpiin nähtävyyksiin, kuten Empire State Buildingiin, Top of the Rockiin, museoihin ja risteilylle Manhattanin ympäri. Olen myös bongannut suositusten perusteella jazzklubin, jonne raahaan kyseistä musiikkia syvästi rakastavan miehen (hahaha) yhtenä iltana eheytymään.


Loppukaneetiksi ruokakuva edelliseltä reissulta: lihaa Texas-style a la Härski. Viime viikot ovatkin kuluneet matkakuumeen ohessa vatsalaukkua venyttäessä lomaa varten. Syömisen määrä tulee olemaan jälleen hämmästyttävä. You'll see.

Näillä fiiliksillä kuopuksen sanoin kohti Aremikkalaa! Saatan innostua päivittämään kuulumisia paikan päältä :)

Kommentit

  1. Mahtavaa! Mä NIIIIIIIN jään kuulolle ja pökertymään kateudesta!

    VastaaPoista
  2. Jee! Loistavaa reissua! En malta odottaa raporttia :D

    VastaaPoista
  3. Damn Pumpkin, one again, you ARE THE WRITER! And you did inherit the talent from Leena, your Mom! And I just am so damn proud happy about that!
    And the whole thing, you're publishing the second blog for this trip when we're just waiting for get to the airport and pick you up... It sounds even sweeter! We'll be there at DFW waiting for you!!!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voisitteko tulla kentälle vastaan silleen niinku elokuvissa ilmapallojen ja welcome-kylttien kanssa?!?

      Poista

Lähetä kommentti

Kommentoi - ilahdun!