Riemuloma Espanjassa jatkuu

Alicante, we’re not done with you yet!

Koneen laskeutuessa jälleen Härskin hoodeille olo on yllättävän kotoisa. Barcelona oli huikea pakomatka, mutta täällä todellinen perheloma jatkuu. Päiviä on jäljellä vielä tasan seitsemän, ja niihin mahdutetaan yleisen rentoilun, polskinnan ja chillailun ohella seuraavat aktiviteetit:

Rojales Aquapark

Freebirdin kesäsyntymäpäivän aamu starttaa asiaankuuluvin menoin kakulla ja kahvilla sänkyyn toimitettuna. Pojat ovat halunneet ostaa omista taskurahoistaan liikuttavat pienet lahjat. Nieleskelen kahteen kertaan rutistaessani päivittyneitä hönöjäni.

Kun ihminen täyttää 38 vuotta ja saa päättää, miten haluaa juhlistaa juhlapäiväänsä, se haluaa tietenkin vesiliukumäkeen! Alueella on useampikin vesipuisto, joista suurimmat luonnollisesti hintavia ja kesäsesonkina ruuhkaisia. Päädymme Rojales Aquaparkiin, joka kustantaa kolmelta aikuiselta ja kahdelta lapselta kohtuulliset 78 euroa.

Puisto on kooltaan sopivan kompakti alle 10-vuotiaille lapsille ja sisältää kaiken tarvittavan. Seuraan vierestä rinta rottingilla, kun vain vuoden kieltä opiskellut esikoinen kuuntelee tikkana englanninkielisiä ohjeita ja tulkkaa pikkuveljelle.

Testaamme heti alkuun kamikaze-liukua, jossa ei saa missään nimessä nousta kesken laskun istumaan. Totta kai nousen paniikissa kesken laskun istumaan ja mäjähdän korviahuumaavasta nopeudesta altaaseen suoraan naamalleni. Tätä on ihmiset hauskanpito!

Ketku Härski pelaa vierailun varman päälle ja keskittyy valokuvaamiseen.


Reilun neljän tunnin kuluttua palaamme läpiuitettuina ja paahtuneina kämpille. Mies törkkää rouvan ja skumpan uima-altaaseen jäähtymään.


Ilta huipentuu pienen säädön päätteeksi lyhyen ajomatkan päässä sijaitsevan hostellin rantaravintolaan. Joskus täysin random valinta osoittautuukin helmeksi. Kuuden hengen seurueemme nauttii satasen laskun edestä muun muassa kannullisen sangriaa, järjettömän herkullista paellaa ja lihaa kaikissa muodoissaan. Ruokaa odotellessa pojat kirmaavat rannalla paikallisten lasten seassa.



Täydellinen perhekuva - never gonna happen! Mutta se on elämää se :D


Torrevieja

Suomalaistenkin suosima Torrevieja sijaitsee noin puolen tunnin ajomatkan päässä San Fulgenciosta. Saamme härskimobiilin lainaan ja suuntaamme päiväretkelle oman perheen kesken.

Lomafiilis nousee uudelle levelille Härskin hoodeja huomattavasti suuremmassa kaupungissa. Kaikki eivät näistä turistikohteista välitä, mutta minä rakastan rantaa myötäileviä, ravintoloiden reunustamia kävelybulevardeja, vastaan verkkaisesti jolkottavia eläkeläisiä ja päivän kolmansia, näpeille sulavia jäätelöitä.




Torrevieja on kaikessa kompaktiudessaan hurmaava. Nautimme lounaan bulevardin laidalla merta tuijottaen, ja aterian päätteeksi siirrymme tien toiselle puolelle pulikoimaan. Uimahyppyjen välissä kiipeämme kuopuksen kanssa rantaa reunustavalle vallille ja tuijotamme pitkän tovin kiviä vasten paiskautuvia tyrskyjä. Retkikaupunki parhaimmillaan!



Pola Park

Alueen lähin suuri huvipuisto sijaitsee usean tunnin ajomatkan päässä Benidormissa. Etäisyyden kunnolla hahmotettuamme päätämme tällä kertaa tyytyä vesipuiston tavoin lähiratkaisuun, viereisen pikkukaupungin omaan Pola Parkiin.

Myös tämä osoittautuu oikeaksi valinnaksi. Kahden aikuisen ja kahden lapsen rannekkeet irtoavat 60 eurolla, ja puistossa riittää koostaan huolimatta hauskanpitoa koko rahan edestä. Itse laitos avautuu vasta iltaseiskalta ja sulkee yhdeltä yöllä. Vauvat ja vaarit alkavat valua paikalle espanjalaisittain yhdeksän maissa. Täten laitteisiin ei tarvitse jonottaa alkuun lainkaan.

Mies pesee kätensä kieputtimista jo ensimmäisen vuoristorata-ajelun jälkeen. Joudun ainoana vapaaehtoisena pidättämään oksennusta koko loppuillan poikien valitsemissa laitteissa. Onneksi suurimpaan osaan pääsee ilman vanhempia, ja voimme keskittyä kannustamiseen aidan toiselta puolelta käsin.




Alicante

Härski on asunut Costa Blancalla vuoden, eikä ole lentokenttää lukuun ottamatta vieraillut koskaan suurimmassa lähikaupungissaan Alicantessa. Vääryys on korjattava välittömästi!

Matka taittuu Torreviejaa vastakkaiseen suuntaan samaiset puoli tuntia. Olen tutustunut Alin tarjontaan hätäisesti googlettamalla ja päättänyt, että suuntaamme alkajaisiksi korkealla Benacantil-kukkulalla siintävään Santa Bárbaran linnaan.

Lapsille linna on jälleen yksi aarreaitta, josta lähdetään etsimään juoksujalkaa tyrmiä ja salakäytäviä. Näkymät korkeimmasta tornista Alicanten ylle ovat kauneudessaan mykistävät. Parasta (ja yllättävintä) on se, että elämys on täysin ilmainen. Pojat hihkuvat riemusta, kun vankilaksi laskettava ristikko-ovi lopulta löytyy.






Linnasta poistuessa mokaamme ajamalla hissillä parkkeeraustason sijaan maan alle. Reitti ei johdakaan maanalaisiin kätköihin, vaan pitkää tunnelia pitkin ulos linnasta suoraan kaupungin uimarannalle! Repeämme nauruun ja kilautamme Härskille sijaintimme. Kyytiä odotellessa ehdimme nauttia rantaravintolassa lounaan.



Noutava kuski vaatii tässä kohtaa päivää siestaa, joten retki päättyy tältä erää. Palaamme kuitenkin kaupunkiin oman perheen kesken seuraavana päivänä. Taivas on poikkeuksellisesti pilvessä, mutta ilma lämmin. Pojat haluavat testata vedessä lilluvaa minivesipuistoa, jonne pääsee 8 euron maksua vastaan uimalla. Pompimme kelluvasta trampoliinista pommilla veteen, ja yritän välissä kiskoa hysteerisesti kikattavia lapsia takaisin lautalle.


Alicanten rannasta omaleimaisen tekee samainen Santa Bárbaran linna, joka kohoaa jylhänä suoraan ravintoloiden takaa. Päivän poliittinen tilanne heijastuu poliisien näkyvällä läsnäololla, mutta muuten tunnelma on rennonletkeä.



Valitsemme lounaspaikan rantaravintoloiden rivistöstä umpimähkään, ja tilaan 11 euron menu del dían. Ruokaa ja palvelua saa jälleen odotella tovin, eikä toinen roseelasillinen lukuisista pyynnöistä koskaan ilmesty. Espanja on ihana maa, mutta nälkäisenä mañana-meininki ottaa hetkellisesti aivoon.

Aterian päätteeksi kävelemme vielä vanhan kaupungin läpi. Kujat eivät vedä vertojaan Barcelonan goottilaiskortteleille, mutta tuovat kauniiseen kaupunkiin oman persoonallisen lisänsä. Tämä ei jää viimeiseksi kerraksi, toteamme yksimielisesti.




Pinkki suolajärvi

Yksi kummallisimmista ja samalla kiehtovimmista meille mainostetuista nähtävyyksistä on vaaleanpunaisena hohkaava, kahdesta luonnon suolajärvestä yhdistynyt vesistö, jonka Härski on löytänyt puolivahingossa matkalla Torreviejaan. Erikoinen levä- ja bakteerikasvusto aiheuttaa pinkin vivahteen veteen ja suolaan. Tietenkin haluamme nähdä!

Lähimmältä parkkipaikalta matkaa järvelle on vajaan kilometrin verran, mutta matka on ehdottomasti talsimisen arvoinen. Vaaleanpunainen kajo horisontissa alkaa vähitellen voimistua, ja yhtäkkiä seisomme jalkojen alla narskuvan suolapeitteen päällä. Suolaa on joka puolella silmänkantamattomiin. Yhteisvaikutus auringon kanssa pakottaa vetämään lasit takaisin päähän.


Vaikutelmaa on mahdoton tallentaa kameran linssin läpi täydellisenä - näkymä on kuin toisesta maailmasta. Lapsi haluaa maistiaiset, tietenkin. Ilmainen vinkki lehdille: kas tässä upea tausta muotikuville!


Lidl

Paikallinen Lidl ansaitsee oman lukunsa! Turakaisten arkikauppa on Espanjassa jotain aivan muuta. Sisään tullessa kaikki näyttää ensisilmäyksellä tutulta: karkkihyllyt vasemmalla, kahvit ja kananmunat oikealla. Pidemmälle käytävää talsiessa totuus kuitenkin paljastuu. Valikoima on huikea.

Puoli seinää pitkä leipähylly, josta saa tusinan sorttia valmiiksi paloiteltuja lämpimäisiä. Hedelmälaarissa euron rasioissa mansikoita, mustikoita ja vadelmia. Vastapuristettua tuoremehua ja suurta herkkuani, kookosjogurttia. Pakasteallas, josta annostellaan itse valtavalla kauhalla mustekalaa, simpukoita ja muuta merenelävää. Sekä tietenkin viinihylly, jossa viimeistään turistilta tirahtaa onnenitku: erinomainen punaviini 1,40 euroa, samppanja naurettavat 13.



Kaksi täpötäyttä kassia ruokaa ja juomaa kustantaa lopulta reilusti alle kolmekymppiä. Tanssimme takaisin autolle.

Ilo pitkästä riemusta


Viimeinen ilta on aina yhtä paha. Ahdistaa ja itkettää. Housut kiristää. Kamoja siirrellään eestaas neljän laukun välillä. Yhä kaksi kiloa liikaa, uudelleenorganisointi. Herätys aamulennolle koittaa aamuneljältä, joten on mentävä nukkumaan.

Riemuloma Espanjassa 2016 on perheen osalta kuitattu. Muchos gracias and until next time. Joka muuten koittaa puolentoista kuukauden kuluttua. Tarina saattaa saada uuden sävyn, sillä silloin naisia on matkassa neljä ja lapsia ja miehiä nolla!


Kommentit

  1. Ihania kuvia ja en voi muuta sanoa, mutta pala Espanjaa tuntuu jo ihan tutulta, kiitos loistava kirjoittajan.

    VastaaPoista
  2. Hei, ihana fiilis! Ja tosiaan Lidlin valikoima muualla huikea. Tais olla juurikin Espanjan Mallorca, jossa itkettiin myös iloitkut shampanjahyllyn luona.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ensi reissulla oon kaukaa viisas ja jätän laukkuun parin samppanjan mentävän kolon :D

      Poista

Lähetä kommentti

Kommentoi - ilahdun!