Aforismit goes Alicante!

Huomenna starttaava matka oli alkuun pelkkä tyhjännauramisen lomassa heitetty vitsi. Neljästä naapurinrouvasta koostuva huomattavan tasokas porukkamme istui jälleen iltaa naapurin takapihan terassilla. Lasten syntymästä startanneet ”aforismi-illoiksi” nimetyt maailmanparannussessiot olivat vuosien mittaan edenneet siihen pisteeseen, että saatoimme viettää kerta vuoteen pikkujouluja ilman alaikäisten hurmaavaa seuraa.

”Miksei tätä hommaa voi viedä seuraavalle tasolle? Lähdetään Espanjaan!”

En tänäkään päivänä muista, kuka tämän heitti ilmoille, mutta idea alkoi paisua välittömästi pullataikinan lailla. Naisten lomalle ilman miehiä ja lapsia! Täydellisellä tekosyyllä budjettimatkalle härskivaarilandiaan! Helppoa ja halpaa kuin saippua!

Seuraavana aamuna heräsin orastavan päänsäryn kourissa puhelimen piippaukseen. ”Milloin lähdetään?!” Pirulaiset kerrankin muistivat, mistä eilen oli puhe.


Matkan helpoin osuus oli toivottaa itsensä ja ystävänsä tervetulleeksi oman isän hoiteisiin. Härski-vaari kun on edelleen kiihkeän kiinnostunut aikuisen tyttärensä elämästä ja bongannut ”Riihitien rouvat” sosiaalisesta mediasta ajat sitten. Totta kai tulette tänne, sehän on mahtava idea, kantautui mylvintä Euroopan toiselta laidalta.

Vaikeampi pala oli suoltaa matkustuslupahakemus ilmoille kotona. Ymmärsin tilanteen realiteetit; olin hädin tuskin palannut takaisin omalta lomaltani Singaporesta. Että seuraavaksi Espanjaan, pyöritteli mies silmiään.

Juna oli kuitenkin jo lähtenyt liikkeelle. Iso kiitos ymmärryksestä, K <3

Tuskaisen sumplimisen päätteeksi löysimme kaikille sopivan ajankohdan syyskuun puolivälissä sekä huomattavan tuskaisen sumplimisen myötä kohtuuhintaiset lennot. Pahimman turistisesongin väistyttyä menomatka on pakko taittaa Lontoon kautta. Mikäli Norwegian jatkaa kesästä tutulla linjalla, jäämme Gatwickiin mottiin. Mutta ei murehdita sitä etukäteen.

Mitä tulee itse lomaan, olen itseoikeutettuna matkanjohtajana ahtanut kolmeen kokonaiseen päivään täysimittaisen espanjaelämyksen, joka sisältää sopivassa mittasuhteessa chillausta, grillausta ja shoppausta, ei niin sopivassa mittasuhteessa kahden euron cavaa sekä valokuvaussession, johon liittyy olennaisena osana läjä banaaneja. Kun porukka näyttää perusiltana tältä, mikään ei varsinaisesti enää yllätä:


Tästä tulee matka, jonka tietää jo etukäteen painuvan historiankirjoihin. Olen sanoinkuvaamattoman onnellinen, että letkautuksesta tuli totta. Huomenna iltapäivällä Riihitie siirtyy aiheuttamaan pahennusta etelän merille, josta ehkä, vahvasti ehkä, raportoidaan jälkeenpäin!

Kommentit